ASEA  tudományos biokémiai háttér!

Forrás: ASEA honlap

A testünk megközelítőleg 75 trillió sejtből áll. Minden egyes sejtünkbe található valami, amit mitokondriumnak hívunk. A mitokondrium feladata, hogy energiát termeljen a sejtjeinkben, energiával lássa el a szervezetünket. A sejtek energiatermelő folyamatai során a mitokondrium az energia mellett termel még két különböző típusú Redox Jelző Molekulát. A tudósok sokáig azt hitték, hogy ezek a molekulák csak a melléktermékei a sejtek, energiatermelő folyamatainak.

De nem sokkal ezelőtt felfedezték, hogy ezek a Jelző Molekulák nélkülözhetetlen szerepet játszanak a szervezet öngyógyító képességének megtartásában, erősítésében. Most már tudjuk, hogy ezeket a molekulákat születésünk óta termeli a mitokondrium a sejtjeinken belül. Sajnos azt is tudjuk, hogy az öregedéssel a szervezet egyre kevesebb ilyen molekulát termel. Ezért van az, hogy az öregedéssel egyre gyakrabban betegszünk meg és egyre tovább tart a gyógyulás. Gary L. Samuelson, orvos és atomfizikus, a terület szakértője elmondja, hogy minden betegség a beteg sejtekre vezethető vissza. Nem csak bizonyos százalékuk, hanem minden egyes betegség.

A két különböző típusú Redox Jelző Molekula, amit a mitokondrium az energia mellett még termel, az antioxidáns aktiváló és immunrendszer kommunikátor. Sokan tisztába vannak vele, hogy mennyire fontosak az antioxidánsok a szervezetünknek. Arról viszont sokan nem tudnak, hogy ha a Redox Jelző Molekulák nincsenek megfelelő mennyiségben és egyensúlyba a szervezetünkben, akkor az antioxidánsok nem tudják ellátni megfelelően a feladatukat. A Redox Jelző Molekulák 500%-al megnövelik az antioxidánsok aktivitását.

Az immunrendszer kommunikátoroknak az a feladatuk, hogy biztosítsák a kommunikációt a sejtek között, valamint a sejtek és az immunrendszer között. A sejtek információt cserélnek egymással, amiben tudatják egymással állapotukat, szavatosságukat. Legtöbbször a betegségek kialakulása a sejtek és az immunrendszer tökéletes kommunikáció hiányán múlik. Például, ha egy sejt károsodott a szervezetünkben, akkor az immunrendszer feladata, hogy felkutassa és kijavítsa.

De az is előfordulhat, hogy a sejt már túlságosan károsodottak ahhoz, hogy javítani lehessen, ilyenkor, ha megfelelő a kommunikáció a sejtek és az immunrendszer között, akkor a sejt megsemmisíti önmagát és egy teljesen új egészséges sejt kerül a helyére.

Tehát a megfelelő kommunikáció hiányából adódóan előfordulhat, hogy a beteg sejt ahelyett, hogy megsemmisítené, inkább lemásolja önmagát. Így alakulnak ki a daganatos betegségek és az egyéb szervi károsodások. A Redox Jelző Molekulák nélkülözhetetlen szerepet játszanak az egészségünkben!

Az ASEA 17 év kutatás és 30 millió dollár befektetés után elérte az áttörést. Sikerült előállítaniuk Stabil Bioaktív Redox Jelző Molekulákat. Több billió ilyen molekula található, minden üveg ASEA-ban.

 

Hallottál már valaha a Redox Jelző Molekulákról?

Ezek a jelző molekulák felelősek a test öngyógyító képességéért, valamint az öregedésért is. Sejtjeink folyamatosan termelik ezeket a molekulákat a szervezetünkben, amíg fiatalok vagyunk, de az öregedéssel sajnos egyre korlátozottabb mennyiségben állnak rendelkezésünkre. Ezek a jelző molekulák biztosítják a kommunikációt a sejtek között, valamint a sejtek és az immunrendszer között.

Robert F. Furchgott, Louis J. Ignarro és Ferid Murad 1998-ban élettani és orvostudományi Nobel-díjat kapott a “szív- és érrendszeri nitrogén-monoxid jelzőmolekulaként” kapcsolatos felfedezéseikért.

ASEA Nobel díj

A sejtek közti kommunikáció, és a jelző molekulák kutatása vezetett a redox jelző molekulák felfedezéséhez.

A redox jelzőmolekulák a redox folyamatok kutatása a 21.század 5 legfontosabb kutatási területe közül a 4.

Több mint 90000 orvosi kutatás, tanulmány található az amerikai orvosi publikációkat közlő oldalon.

A Redox Jelző Molekulák nélkülözhetetlenek a sejtszintű egészséghez. Minden betegség a beteg sejtekre vezethető vissza. Ha a sejtjeink egészségesek, mi is azok vagyunk! Az ASEA Redox Jelző Molekulái 500 %-kal megnövelik az antioxidánsok hatékonyságát a szervezetünkben.

A tudósok mindig is próbáltak rájönni, hogyan tudnák előállítani ezeket a molekulákat a szervezetünkön kívül, de sajnos eddig soha nem sikerült. De szerencsénkre Dr. Gary L. Samuelson-nak orvos és atomfizikusnak, valamint lelkes csapatának köszönhetően, majdnem két évtizedes kutatás és több mint 30 Millió dollár befektetés után elérték az áttörést. Rájöttek, hogyan tudnak előállítani Stabil Bioaktív Redox Jelző Molekulákat. Orvosok és tudósok egységesen tartják ezt a felfedezést egyenértékűnek a DNS felfedezésével vagy Penicillin feltalálásával.

Az elmúlt harminc év az antioxidánsokról, vitaminokról és a különböző táplálék kiegészítőkről szólt. A következő harminc év a Redox Jelző Molekuláké lesz. Az ASEA megkülönböztethető a piac többi részvevőjétől, egy teljesen új kategória a tudományban. Ez a megkülönböztethetőség pedig fenntartható, mivel több, mint 20 szabadalom védi.

“HISZEM, HOGY AZ ASEA MEGÉRETT AZ ORVOSI NOBEL-DÍJRA “ – mondja Ann Louise Gittleman, Ph.D., C.N.S., akit “Táplálkozástudomány Első Hölgyeként” – “First Lady of Nutrition” ismernek és világszerte több millió követője van. Az elmúlt negyed évtizedben Ann bizonyította, hogy előrébb jár, mint kora, felismerve a jelentős egészségügyi technológiákat és igazságokat jóval azelőtt, hogy a tömegek nyilvánvalónak bizonyítanák őket.

A tanulmányok szerint az Asea több mint 500%-al növeli a glutation, a szuperoxid-diszmutáz (SOD) és a kataláz sejttermelését, biohasznosulását és hasznosulását. Ezek mind antioxidáns enzimek, amelyeket természetesen a szervezet is termel. Tanulmányok azt mutatják, hogy az életkor előrehaladtával a sejtek kevesebbet termelnek ezekből a fontos enzimekből, ami aztán számos egészségügyi kihíváshoz vezet, amit az életkorunk során tapasztalunk.

1. A szuperoxid-dismutáz egy olyan enzim, amely helyreállítja a sejteket és csökkenti a szervezetben leggyakoribb szabad gyökök, a szuperoxid által okozott károkat. A SOD mind a dermisben, mind az epidermisben megtalálható, és kulcsfontosságú a fibroblasztok vagy a bőrépítő sejtek termeléséhez.

Tanulmányok kimutatták, hogy a SOD antioxidánsként és gyulladáscsökkentőként is működik a szervezetben. A SOD jelenleg az öregedésgátló kutatók reflektorfényében van, mert tudjuk, hogy a SOD szintje az életkor előrehaladtával csökken, ami több ráncot és rákos sejtváltozást eredményez.

2. A kataláz kritikus fontosságú a potenciálisan káros toxinok, például az alkohol, a fenol és a formaldehid lebontásában is, és segít megelőzni a hidrogén-peroxid átalakulását a potenciálisan káros hidroxilgyökökké, amelyek megtámadhatják és mutálhatják a DNS-t.

A kataláz szorosan együttműködik a szuperoxid-diszmutázzal (amiről később a cikkben fogok beszélni), hogy megakadályozzuk a test szabad gyökök károsodását. A SOD a veszélyes szuperoxid gyököt hidrogén-peroxiddá alakítja, és ma már tudjuk, hogy a kataláz ezt vízzé és oxigénné alakítja. A kataláznak a sejtjeinkben található egyik leghatékonyabb enzimnek kell lennie. Minden másodpercben minden kataláz enzim több millió hidrogén-peroxid-molekulát alakít át vízzé és oxigénné.

Sokan azt gondolják, hogy az őszülő haj csak az öregedés normális jele, de a kutatások valójában azt mutatják, hogy a hidrogén-peroxid túlzott felhalmozódása okozza a szervezetben. A hidrogén-peroxid zavarja a melanint, a pigmentet, amely színezi a hajunkat és a bőrünket. Tehát, ha őszülő haja van, növelni szeretné a sejtjei által termelt kataláz mennyiségét az egészség megőrzése érdekében!

És Asea segít ebben!

3. Glutation

Az ASEA -ban található redox molekulák 500%-al növelik a sejtek glutation termelését. Vannak cégek, akik kívülről próbálják bevinni a glutationt, táplálékkiegészítőkkel de ez korántsem olyan hatékony, mint az amit a test maga termel!

A Glutation az egész élővilágban gyakorlatilag minden sejtben megtalálható általános redox funkciókat tölt be. Antioxidánsként szabadgyökökkel reagál, védi a sejteket a radioaktív- és az UV-sugárzástól a vírusos fertőzésektől a környezet méreganyagaitól, nehézfémektől illetve az oxidatív stressz okozta károsodásoktól.

A glutation három aminosavból – cisztein glutaminsav glicin – felépülő molekula, amelyet szervezetünk is előállít kis mennyiségben, de sok esetben szervezetünknek pótlásra van szüksége. A gyomor savas közegében nem bomlik le, hanem felszívódik a béltraktusból a véráramba és eljut a sejtekig. Az időseknek, a stresszel terhelt, fizikailag és szellemileg igénybe vett embereknek, valamint a legyengült immunrendszerű szervezetnek szüksége van  a glutationra.

A glutation a szervezet legfontosabb antioxidánsa, amely minden egyes sejtben megtalálható, „mester antioxidánsnak” is nevezik, ugyanis a sejten belül fejti ki a hatását és egyedülálló képességgel, az összes többi antioxidáns hatását fokozza

A glutation fontos szerepet játszik a méregtelenítő folyamatokban azáltal hogy képes a toxinokhoz (pl. nehézfémek, peszticidek) kötődni, majd átalakítani őket olyan formába, hogy a vizelettel, illetve az epével ki tudjanak ürülni. 

A GSH ezen túl számos enzim kofaktora vagy szubsztrátja, szabályozza a sejtciklust, valamint a sejtmetabolizmust. A glutathion és bizonyos származékai, mint az S-metilglutation és a glutathion-szulfonsav az agyszövet endogén vegyületei közt is megtalálhatók. A glutation természetes körülmények között a májban alakul ki és a sejteken belül segíti más antioxidáns molekulák, például C-vitamin, E-vitamin, oxidációs, redukciós folyamatait!

ASEA vásárlás itt

Share this:

Forrás: svedegeszsegprogram.com, 2021-01-10 13:32