Részecskeszűrő tisztítás

Gondoljunk a részecskeszűrő hibájára, ha a gépkocsi fogyasztása megnőtt miközben a teljesítménye durván lecsökkent

Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája felvillan, ne ijedjünk meg. Autókázzunk ki az autópályára és pörgessük fel a sebességet. Ha azonban ez sem segít, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki egy új részecskeszűrő költségének töredékéért kipucolja a részecskeszűrőt. Gondolhatunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a személygépkocsi fogyasztása növekedett miközben a teljesítménye jelentősen lecsökkent.

A részecskeszűrő javítása irdatlanul magas költség. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A gyári részecskeszűrő ára több százezer Ft. Számottevő rémhír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatosan, mivel az új vásárlás díja rettentően drága.

Régi jármű vétele előtt sajnálatos módon nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon rengeteg esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szerelés nélkül. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján olvasható még több tudásbázis. A gyenge minőségű részecskeszűrőt korrigálni vagy kiégetni kell. Előbbi nagyon magas költségű, míg utóbbi olcsó módszer.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-11-24 15:31