Számológép kinti használatra - vízálló és porálló

Különleges tervezésű vízálló számológép, amiben nem tesz kárt a szálló por, a fröccsenő zsír vagy a víz sem. Kifejezetten ajánlott kinti használatra vagy szerelőműhelybe, akár extrém környezetben is. A számológépen levő körkörös gumi perem hatékonyan megvédi a gépet koccanás vagy leesés esetén.

A kijelző tizenkét számjegyes, kényelmesen olvasható. A nagyméretű folyadékkristályos display harminc fokban döntött. A kézreálló nyomógombok puha gumiból készültek. Az adó levonás vagy hozzáadás jól jön azoknak, akik gyakran számolnak nettó és bruttó árakkal. Az adó rögzítése egyszerű és egy gombnyomással számolhatunk áfás árat vagy áfa nélküli árat. Ha hibázunk a törlő gomb segítségével egy-egy karaktert módosíthatunk. 3 gombos memória támogatja a bonyolultabb számítások elvégzését. Így a zárójeles műveletek vagy törtes számítások is elvégezhetők. Az alap műveleteken túl számolhatunk százalékot és négyzetgyököt is vonhatunk. A displayen az egyes műveletek jelképei megjelennek, így végig tudjuk, hogy melyik volt az utoljára lenyomott gomb.

A Citizen WR-3000 kettős táplálású a biztos működésért. Napelemről és gombelemről is működik. Kíméli az elemet, ha nem nyomunk meg semmilyen gombot 10 perc elteltével automatikusan kikapcsol. Az elem száma LR44 és ha lemerült cserélhető. Az alján levő puha gumitappancsok megakadályozzák a csúszást és óvják a bútor felszínét. A Citizen WR-3000 méretei valahol a zsebszámológép és egy asztali számológép közt van. Nem túl nagy, zsebben is elfér, de egy hétköznapi zsebszámológép méreteit meghaladja. Szín választék nem áll rendelkezésre, csak fekete színben elérhető, de egy üzleti felhasználásra tervezett számológép esetében ez nem is alapvető nézőpont.

Forrás: wts.hu, 2018-09-30 18:25