Részecskeszűrő csere

A részecskeszűrő feladata az, hogy megakadályozza a környezetroncsoló anyagok szabad távozását

A részecskeszűrő javítása rettentően drága díj. A Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapján kereshető még több tanács. Rendkívül mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. A gyári részecskeszűrő költsége több százezer Ft. Tömérdek rémes hír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatban, tudniillik a helyrehozás díja rettentően sok.

Gondoljunk a részecskeszűrő hibájára, ha a személygépjármű fogyasztása növekedett mialatt a teljesítménye jelentősen csökkent. Ha a részecskeszűrő check lámpája kigyullad, ne essünk pánikba. Autózzunk ki az autópályára és pörgessük meg a fordulatszámot. Ha ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki az új részecskeszűrő költségének töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt.

A működésképtelen részecskeszűrőt javítani vagy kiégetni kell. Előbbi irdatlanul borsos kiadás, amíg utóbbi kedvezményes árú módszer. Régebbi gépkocsi vétele előtt sajnálatos módon nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota. Sajnos számos esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szerelés nélkül.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-09-23 18:37