Részecskeszűrő eltávolítás

Használt jármű megvásárlása előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota

Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a személygépjármű üzemanyag fogyasztása növekedett mialatt a teljesítménye drasztikusan leromlott. Ha a részecskeszűrő check lámpája kigyullad, ne essünk pánikba. Menjünk ki a sztrádára és pörgessük fel a tempót. Ha ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki az új részecskeszűrő díjának töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt.

A részecskeszűrő cseréje nagyon magas kiadás. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A minőségi részecskeszűrő költsége több százezer forint. Számottevő rémhír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatosan, tudniillik a javítás ára rettentően magas.

Használt személygépjármű megvétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota. Sajnos rengeteg esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szerelés nélkül. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon olvasható részlet. A működésképtelen részecskeszűrőt javítani vagy tisztítani kell. Előbbi rettentően magas költségű, míg utóbbi olcsó megoldás.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-07-06 13:15