Gumigyűrű ipari célra

A gumigyűrűket úgynevezett vulkanizálással gyártják a kaucsukfa nedvéből, a latexből. A gumigyűrű tulajdonságait jelentősen meghatározza a latex minősége. Mint minden ipari csomagolóanyagnál lényeges az ár. Nincs ez másként a gumi gyűrű esetében sem. Mivel nagy mennyiségű felhasználásról van szó, nem mindegy, hogy egy kilógramm gumigyűrű vagy éppen darabja mennyibe kerül.

Azok a vállalkozások, akik nap, mint nap, több ezer terméket csomagolnak, tisztában vannak a gumigyűrű árakkal. Az adalék értelemszerűen csökkentik az árat, de ezzel együtt a gumi gyűrű minőségét is. A gumigyűrűk ára egyenes arányban van a minőségével. Ha megnézzük, egy kilógramm gumi gyűrű árát máris következtethetünk a minőségére. A színes gumigyűrűk latex tartalma nem haladja meg a 70%-ot.

A gumigyűrű a természetben megtalálható anyagokból készül. Az idő múlása nem kedvez a gumigyűrűnek. Ezt nevezzük öregedésnek. A napfény és a magas ózon tartalom meg a magas hőmérséklet elősegíti a gumigyűrű öregedését. Ezek hatására a gumi elnyálkásodik és elveszti rugalmasságát. Ezek együttes hatása nagyon meggyorsítja a folyamatot és a gumi rövidesen elveszíti a rugalmasságát. Ezért fontos, hogy a termék a lehető legfrissebb legyen.

Számtalan kérdés oldódott meg a gumi feltalálása következtében. 1845-ben Stephen Perry nyújtott be először szabadalmat a gumiszalag gyártására. A vastag ragasztószalag, a kartondoboz és a csomagoló tasak mellett a gumi gyűrű kiemelt helyet foglal el a csomagolási megoldások között. A gumigyűrűt gyakran használják a csomagolásban, általában gyűjtő egységek kialakítására. A gumigyűrű ára kilogrammban van meghatározva, de felhasználáskor a darabszám a fontos. Minél több gumigyűrű van egy kilós csomagban annál jobb minőségű a termék. A legtöbb gumigyűrűt Thaiföldön, Malajziában és Indonéziában gyártják.

Forrás: wts.hu, 2018-04-29 10:35