Elbűvölő mesekönyv, amit szeretnek a gyermekek

A felnövekvő ifjoncnak irdatlan igénye akad arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a klasszikus emberi összefüggéseket

Mesekönyv - A mesekönyv fejezeteiből ki lehet emelni szakaszokat, amiket aztán illusztrációként, vagy poszterként a csemete viszontláthat. Ily módon a népszerű fabulabeli eszményképét, vagy mesebeli helyét többnyire láthatja. Mesekönyv javaslatok a meseld.hu weblapján. A mesekönyv bemutatása úgy készülnek nálunk, hogy a szülő a kiválasztott fabulákból azt a részt elküldi munkahelyünkre, amit szeretne a gyerekszobában látni grafikaként. Arra is van mód, hogy több meséből egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a gyermek igényeinek megfelelően.

A mesekönyv nem csak tanulságos, hanem nagy részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik a személyiség fejlődését. A mesekönyvben szereplő hősök bőrébe bújva éli át a vészt, a megmenekülést, az derűt a búslakodást, hadakozik az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így maradnak meg az erkölcsi tanulságok.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-08-07 20:52