Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

A részecskeszűrő szerepe az, hogy akadályozza az egészség- és környezetroncsoló részecskék szabad távozását

Részecskeszűrő - A részecskeszűrő gondja legtöbbször 160 ezer km körül mutatkozik meg. A Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapján látható még több tudásbázis. Ez jórészben a gépjármű felhasználásától függő. Akik kiváltképp városban használják, hamarabb szembesülnek a gonddal. A részecskeszűrő kitisztítja magát. Viszont ehhez intenzívebb fordulatszámon kell autózni hosszabb ideig. Katalizátor nélkül fogyasztás részletek itt. A regenerálódás menete beindul, a részecskeszűrőben előforduló korom elég.

A részecskeszűrő szerepe az, hogy meggátolja a környezetroncsoló anyagok szabad távozását. Egy megfelelő részecskeszűrő a káros részecskék 90 százalékát képes csapdába ejteni. Nagyon sokan nincsenek tisztában vele tudják, hogy a dízel járművek részecskeszűrővel vannak felszerelve.

Az elromlott részecskeszűrőt cserélni vagy kiégetni kell. Előbbi irdatlanul magas költségű, amíg utóbbi pénztárcabarát ötlet. Régi jármű megvétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota. Sajnos tömérdek esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg szétszerelés nélkül.

Címkék: Részecskeszűrő

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-06-12 20:21