Válaszd a megfelelő ragasztószalagot!

A csomagolástechnika egyik kiemelt területe az öntapadó ragasztószalag. Az öntapadó ragasztószalag ideális dobozok ideiglenes lezárására, remek megoldás ipari célra is. A ragasztószalag segítségével a szállított termék biztonságosan megérkezik a címzetthez. A ragasztószalag tekercs szélessége 48 mm, hossza 66 m. A PP hordozóval készült ragasztószalagokat 20 kg kisebb dobozokhoz, PVC hordozóval rendelkező ragasztószalagokat 20 kg nagyobb súly esetén ajánljuk.

A ragasztószalagok hordózóanyaga

A PP öntapadó ragasztószalagok egyik előnye a PVC ragasztószalagokkal szemben, hogy alacsonyabb ár mellett is tökéletes csomagolás végezhető el vele. A PP ragasztószalagok egyik hátránya, hogy mechanikai sérülés esetén tovább szakad. Az általánosan használt ragasztószalagok rendszerint PP alaphordozóval rendelkeznek, mivel az ára kiváló. A PVC ragasztószalag másik előnye, hogy sérülés hatására a ragasztószalag nem szakad tovább, hátránya a magasabb ár.

A ragasztóanyag minősége

A ragasztószalag olyan sokoldalú és annyira keresett, hogy ma már nehéz elképzelni az életet nélküle. A célnak megfelelő ragasztószalag kiválasztásához, fontos a hordozón levő ragasztóanyag kiválasztása. Az oldószeres ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalag kifejezetten alkalmas hűtőházi használatra is és magas hőmérsékleten is jól használható.

Forrás: wts.hu, 2016-12-30 14:43